Nieuws

Knap gelijkspel Achilles in Helmond

Knap gelijkspel Achilles in Helmond
Achilles'29 heeft in de uitwedstrijd tegen Helmond Sport knap gelijkgespeeld.
HELMOND - Achilles'29 heeft in de uitwedstrijd tegen Helmond Sport knap gelijkgespeeld.
Na een onderhoudend duel was de stand 3-3.
Elbers opende de score namens Helmond Sport, maar even later maakte Hol gelijk. De bezoekers kwamen zelfs op voorsprong via Van Bochoven. Na de pauze bracht Brouwers met twee doelpunten Helmond Sport weer langs Achilles. De eindstand werd bepaald door het tweede doelpunt van Van Bochoven.
De Groesbekers kampten ook in Brabant weer met een ware blessuregolf. Zeven spelers ontbraken op De Braak. Door het gelijke spel heeft Achilles nu tien wedstrijden op rij niet gewonnen. De Groesbekers staan op de laatste plaats in de eerste divisie.

WEDSTRIJDVERSLAG


Hol in dak van doel

Achilles werd direct teruggedrongen in Helmond. Nick Hengelman voorkwam met de voet de openingstreffer van Janssen. De thuisclub kwam logischerwijze ook op voorsprong. Na een voorzet van Koç werd Steven Edwards afgetroefd door Elbers, die raak schoot. Achilles kwam nauwelijks tot een fatsoenlijke aanvalsopzet. Maar na dom balverliest bij Helmond Sport gaf Daniël van Straaten de bal aan Frank Hol, die de bal in het dak van het doel pegelde: 1-1

Prachtige treffer Van Bochoven

Kort daarop tikte Hengelman een lepe bal van Koç net weg onder de lat. Achilles begon steeds beter te draaien en een prima aanval van de Groesbeekse amateurs eindigde met een krachteloze poging van Jop van Steen. En na geknoei van Weuts sloeg Rémon van Bochoven toe met een geweldig schot in de kruising. Helmond Sport leek er 2-2  van te maken, maar Hengelman reageerde attent toen Brouwers voor hem opdook.

Helmond maakt gelijk

Na rust waren de Groesbekers nog steeds dreigend. Het werd bijna 1-3 door een combinatie tussen Hol en Van Bochoven. Aan de andere kant miste Koc een enorme kans. Helmond Sport drong steeds meer aan en dat leidde tot de terechte gelijkmaker. Brouwers kwam knap voor Edwards en rondde fraai af. Dezelfde Brouwers kopte ook de 3-2 binnen na een vrije trap omdat Van Steen zich liet aftroeven.
Achilles kwam weer terug dankzij Van Bochoven. Hij scoorde de 3-3 uit een voorzet van Hol. De wedstrijd ging op en neer met kansen aan beide kanten. Doelpunten vielen er niet meer en dus bleef het 3-3.

Opstelling: Hengelman; Thomassen, Rijnbeek, Edwards, Verhoeven; van Straaten, Raja Boean, Thoone, van Steen; Hol, van Bochoven.
Doelpunten: 19. Elbers 1-0, 26. Hol 1-1, 36. Van Bochoven 1-2, 59. Brouwers 2-2, 61. Brouwers 3-2, 67. Van Bochoven 3-3.