Nieuws

'Hiddink volgt na WK Van Gaal op'

'Hiddink volgt na WK Van Gaal op'
Guus Hiddink heeft volgens De Telegraaf een principeakkoord bereikt om na het WK van komende zomer in Brazilië Louis van Gaal op te volgen als bondscoach.
ARNHEM - Guus Hiddink heeft volgens De Telegraaf een principeakkoord bereikt om na het WK van komende zomer in Brazilië Louis van Gaal op te volgen als bondscoach.
Het zou de bedoeling zijn dat hij Oranje tot en met het EK van 2016 in Frankrijk onder zijn hoede neemt en daarna een leidende functie krijgt in de technische staf.
De 67-jarige Achterhoeker leidde van 1995 tot en met 1998 ook al Oranje. In 1998 werd hij met het Nederlands elftal vierde op het WK. Hiddink was ook bondscoach van Zuid-Korea (halve finale WK 2002), Australië (achtste finales WK 2006), Rusland (halve finales EK 2008) en Turkije.

Informatief gesprek

Hiddink vertelde vrijdag tijdens een congres voor coaches in Zwolle dat hij een 'puur informatief' gesprek had gehad met Bert van Oostveen, de directeur betaald voetbal, maar dat er nog geen verdere afspraken waren gemaakt. 'We nemen allebei de tijd voor bezinning', liet hij desgevraagd weten.
De KNVB zou het nieuws pas naar buiten willen brengen als ook bekend is wie Hiddink gaat assisteren. Nu zijn dat Patrick Kluivert en Danny Blind, met wie de bond graag door wil.

Ronald Koeman

Lange tijd werd Feyenoord-trainer Ronald Koeman als belangrijkste kandidaat gezien om Oranje naar het EK van 2016 te leiden. Vorige maand liet Hiddink in zijn column in De Telegraaf weten dat hij nog wel eens bondscoach wil worden, ook van het Nederlands elftal. Uit een onderzoek in opdracht van NOS Sport bleek dat Hiddink het populairst is.

Hiddink op vakantie

Hiddinks zaakwaarnemer Cees van Nieuwenhuizen sprak enkele weken geleden al de verwachting uit dat als de KNVB contact zou opnemen beide partijen er snel uit zouden zijn. Hij kon zaterdag, onderweg in Frankrijk, niet bevestigen dat er al een akkoord ligt. 'Ik heb oprecht geen idee. Ik weet alleen dat Guus dit weekeinde op vakantie gaat. Waarheen? Ver weg.'