Nieuws

Doetinchem heeft weer echte platenzaak

Doetinchem heeft weer echte platenzaak
Doetinchem heeft sinds vrijdag weer een echte platenzaak.
DOETINCHEM - Doetinchem heeft sinds vrijdag weer een echte platenzaak.
Wim Vriezen heeft aan de Korte Heezenstraat zijn eigen winkeltje geopend, genaamd Wim's Muziekkelder.
Wim gaat hoofdzakelijk vinyl verkopen. Hij heeft 3000 tweedehands lp's, waaronder echte collector's items. Daarnaast heeft hij 2500 cd's, ook tweedehands. Die heeft hij in de afgelopen jaren opgekocht op platenbeurzen. Hij is overtuigd van de opmars van vinyl en denkt ook dat dat zal aanhouden.

Uitstraling

'Vinyl heeft meer uitstraling, een klaphoes is veel mooier, geeft meer informatie', vindt Wim. 'Een cd klinkt wel goed, maar er kan niks tegen de warmte van vinyl op. Een echte liefhebber zweert bij vinyl.' Bij Wim is die liefde nooit weggeweest. De hele beleving van het uitpakken en op de platenspeler leggen. 'Op een lp staan alleen de beste nummers, artiesten zijn veel kritischer over wat ze er op zetten, omdat je maar twee keer 20 minuten hebt. Tegenwoordig heb je cd's  van 70 minuten, daar staan dus ook de slechte nummers op.'

Wimkler Prins

Wim Vriezen is een groot muziekkenner. Zijn bijnaam is Wimkler Prins. Die kreeg hij in zijn tijd als radiosamensteller aan de zijde van Rob Stenders, een bekend radiopresentator. Iemand riep ooit: Wim is de Leo Blokhuis van het Oosten, Leo reageerde daarop met: 'Nee, ik ben de Wim Vriezen van het Westen.' Zijn kennis is vanzelf gegroeid. Op 12-jarige leeftijd ging hij zijn eigen plaatjes kopen. Uiteindelijk bleek dat hij er best wel veel van had opgestoken en hij begon met popquizjes mee te doen. In 1987 won hij Veronica's popquiz. Zo leerde hij Rob Stenders kennen. Die vroeg Wim om muziek voor zijn programma's uit te zoeken en informatie daarbij. Wim was altijd de man achter de schermen. En zelf muziek maken doet hij ook niet, want hij is naar eigen zeggen, a-muzikaal.