Nieuws

'Doorsteek geen oplossing Korenmarkt'

'Doorsteek geen oplossing Korenmarkt'
Het college van B en W van Arnhem ziet geen heil in het idee van de horecaondernemers op de Korenmarkt voor een doorgang vanaf het Willemsplein naar de Korenmarkt.
ARNHEM - Het college van B en W van Arnhem ziet geen heil in het idee van de horecaondernemers op de Korenmarkt voor een doorgang vanaf het Willemsplein naar de Korenmarkt.
Er zijn andere manieren om de Korenmarkt weer te laten bruisen, aldus wethouder Van Wessem.
De ondernemers lanceerden het plan om de Korenmarkt beter bereikbaar te maken vanaf het Centraal Station. Dat zou de sfeer in het uitgaansgebied ten goede komen.
Maar volgens B en W slaat een doorgang letterlijk een enorm gat in de singel en zijn de ondernemers langs de huidige aanlooproutes naar het uitgaanscentrum de dupe.
B en W van Arnhem wijzen op eerdere initiatieven, zoals de verbetering van de aanlooproute vanaf het Nieuwe Plein, een betere openbare verlichting en een mooiere aanlichting van de historische panden om het uitgaansgebied aantrekkelijker te maken. 

Financiële bezwaren

Tenslotte zitten er volgens B en W ook nadelige financiële aspecten aan het idee van een doorsteek. 'Het realiseren van een doorgang vraagt om aanzienlijke investeringen. Zowel wat betreft de aankoop van een pand als de aanpassingen in de openbare ruimte rondom de eventuele doorbraak. Voor een doorgang is bovendien een bestemmingsplanwijziging nodig dat mogelijk kan leiden tot claims van naastgelegen ondernemers die van mening zijn dat hun economische belangen worden geschaad', aldus het college van B en W in een dinsdag uitgegeven verklaring.