Nieuws

Protest tegen trolleybus De Laar Oost

ARNHEM - Bewoners van de Limburgsingel in Arnhem zijn een handtekeningenactie gestart tegen de komst van een trolleybusverbinding in de wijk De Laar Oost.
Tot nu toe hebben 107 bewoners getekend.
Volgens de gemeente is een trolleybus een langgekoesterde wens van de bewoners. De actievoerders zeggen te laat door de gemeente  te zijn geïnformeerd. De gemeente zegt op haar beurt dat de mogelijke komst van een trolleybus al in september in de wijkkrant is aangekondigd. De actievoerders hadden liever een brief van de gemeente gehad over de plannen.
Inmiddels 107 handtekeningen tegen de komst van een trolleybus.

'De wijk moet de trolley zelf zien zitten'

Leisink zegt maandag in een reactie dat de wijk zelf de meerwaarde van de trolley-verbinding moet zien. 'Er is nog geen besluit genomen. Een trolleybus betekent stroomdraden boven de weg, maar ook stiller en schoner openbaar vervoer. En bovendien meer zekerheid dat openbaar vervoer in de toekomst blijft rijden. Het staat iedereen vrij om handtekeningen op te halen, maar ik heb liever dat mensen gewoon met mij in gesprek gaan. Dat kan altijd, daar zijn echt geen handtekeningen voor nodig.'

Inloopavond

De gemeente heeft alle inwoners van De Laar Oost uitgenodigd voor een inloopavond in Boerderij De Kroon. Wethouder Martijn Leisink zal hierbij aanwezig zijn om alle vragen te beantwoorden en de plannen toe te lichten. Er is nog geen besluit genomen over de trolleyverbinding.