Nieuws

Volleyballers Dynamo uitgeschakeld

Volleyballers Dynamo uitgeschakeld
Voor de volleyballers van Draisma Dynamo zit het Europese toernooi om de Challenge Cup erop.
LIDO - Voor de volleyballers van Draisma Dynamo zit het Europese toernooi om de Challenge Cup erop.
De ploeg van coach Mark Roper verloor woensdag in Lida in de tweede kwalificatieronde opnieuw van Kommunalnik Grodno, ditmaal met 3-0.
De Wit-Russen waren in Apeldoorn ook al de besten, al stonden ze toen wel een set af. In de return had Dynamo in de eerste en derde set uitzicht op een stuntje. Grodno besliste die pas in de verlenging na tot tweemaal toe een achterstand van 3 punten te hebben weggewerkt. In de tweede set leidden de gastheren van begin tot eind: 27-25, 25-16, 27-25. De partij duurde ruim 5 kwartier.

21,5 uur in een touringcar

De Apeldoorners moesten ruim 1400 kilometer rijden; oftewel 21,5 uur in een touringcar.
Om 1600 uur game time pic.twitter.com/b2x4vtKjCR
— Draisma Dynamo (@Dynamovolleybal)
Teammanager Arie Verbeek 's middags vanuit Wit-Rusland: 'We zijn maandagavond vertrokken en dinsdagmiddag met enige vertraging hier aangekomen. Bij de grens hebben we 3 uur stilgestaan. Het is echt nog een ouderwets land, alles moet een stempeltje en handtekening en niemand wil dan de verantwoordelijkheid nemen.' Gelukkig was alles in orde en kon de fysiotherapeut bij aankomst in Grodno aan de slag om alle spelers los en fit te krijgen.
'Het is een zware uitdaging', zei Verbeek voor aanvang. 'Maar je hebt altijd een kans. Voor ons is het belangrijk dat we een goede wedstrijd spelen. Het is degelijke ploeg die weinig fouten maakt. Dus moet je wel als Draisma vol risico spelen, en dat kan goed of fout gaan.'