Nieuws

'Cel en tbs voor Barneveldse pedo die op jonge meisjes jaagde'

'Cel en tbs voor Barneveldse pedo die op jonge meisjes jaagde'
Justitie eist 2 jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen een 36-jarige man uit Barneveld die 6 meisjes zou hebben misbruikt.
BARNEVELD - Justitie eist 2 jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen een 36-jarige man uit Barneveld die 6 meisjes zou hebben misbruikt.
De man geeft toe dat hij ontucht pleegde met de meisjes van 6 en 7 jaar.

'Man jaagde op kinderen'

De Barnevelder werd eerder veroordeeld voor het misbruik van zijn buurmeisje. De officier van justitie noemt hem 'een man die op kinderen jaagt'. De man zou de kinderen hebben gelokt met een spelletje waarbij hij waterballonnen gooide. De meisjes werden nat, waardoor hij een excuus had om ze af te drogen en te betasten.

Klap komt later

In de zaak kwamen dinsdagmiddag ook de ouders van de meisjes aan het woord, een vader liet weten dat hij bang is dat zijn dochter later psychische klachten zal krijgen door het misbruik.

Niet alle slachtoffers achterhaald

De man heeft bij de politie meer zaken bekend. Op vakantie zou hij ook meisjes hebben misbruikt, maar de politie heeft deze kinderen niet kunnen achterhalen. Een groot deel van het misbruik vond plaats in de wijk De Burgt in Barneveld; een nieuwbouwwijk waar relatief veel jonge gezinnen wonen.

Pedoseksueel

Volgens deskundigen is de verdachte een pedoseksueel met een hoog risico op terugval. Na misbruik in 2011 wilde de man niet meedoen aan een preventieproject. Wel sprak hij met een dominee over zijn fantasieën.
Verslaggever Petra Kuzee volgt de zaak: