Nieuws

Tandarts gijzelt kunstgebit van Wijchenaar

Tandarts gijzelt kunstgebit van Wijchenaar
Een man uit Wijchen moet het een tijdje zonder tanden doen.
WIJCHEN - Een man uit Wijchen moet het een tijdje zonder tanden doen.
Zijn tandarts heeft het kunstgebit van de Wijchenaar 'gegijzeld'.
De tandarts had de Wijchenaar uitgenodigd voor een controle, maar daar kwam het niet van. De tandarts trok het gebit uit de mond van de verbouwereerde man en zei dat hij binnen een week zijn achterstallige rekening moet betalen, anders verdwijnt het gebit in de prullenbak.

Ongepaste handelwijze

De organisatie van tandartsen NMT spreekt van een ongepaste handelwijze. Volgens een woordvoerder is nog geprobeerd de tandarts op andere gedachten te brengen, maar dat is niet gelukt. Meer kan de NMT niet doen, aldus een woordvoerder.

Wethouder Sociale Zaken: actie 'op zijn minst opmerkelijk'

De Wijchense wethouder van Sociale Zaken Mark Wintjes laat vrijdagmiddag via een woordvoerder de volgende reactie uitgaan:
De wethouder weet sinds vanmorgen dat dat deze kwestie speelt. Hij vindt het voor deze meneer erg vervelend wat er is gebeurd. De rol van de tandarts is volgens de wethouder op zijn minst opmerkelijk te noemen. Hoewel de wethouder zelden ingaat op persoonlijke situaties van mensen en de persoonlijke omstandigheden van individuele Wijchense inwoners, zal hij zich verder laten informeren over wat zich exact heeft afgespeeld en onder welke omstandigheden. De meneer in kwestie heeft aangegeven anoniem te willen blijven. De wethouder respecteert dat verzoek. In het kader van de gewenste privacy door betrokkene, wil de wethouder over de kwestie en de persoonlijke omstandigheden van betrokkene niets zeggen. Dat geldt tot slot ook voor de mogelijke rol van de gemeente hierin.