NA

Apeldoorn: paddenstoeldieven gepakt

Apeldoorn: paddenstoeldieven gepakt
Boswachters van de Kroondomeinen hebben maandag in Apeldoorn vier verdachten uit Deventer aangehouden die met breekijzers zogeheten tondelzwammen van de bomen hadden afgebroken en meegenomen.De vier, twee mannen van 34 en 52 jaar en twee vrouwen van 35 en 44 jaar werden aangehouden op de Amersfoorterweg.
APELDOORN - Boswachters van de Kroondomeinen hebben maandag in Apeldoorn vier verdachten uit Deventer aangehouden die met breekijzers zogeheten tondelzwammen van de bomen hadden afgebroken en meegenomen.De vier, twee mannen van 34 en 52 jaar en twee vrouwen van 35 en 44 jaar werden aangehouden op de Amersfoorterweg.
Ze hadden twee zakken vol zwammen bij zich. Ze zijn overgedragen aan de politie.
De vier worden verdacht van diefstal, vernieling en overtreding van de Natuurbeschermingswet. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. 

Zwam is gewild als medicijn

Tondelzwammen, ook wel tonderzwammen genoemd,  zijn vaker het doelwit van dieven. De zwammen zijn niet bedoeld om op te eten, maar worden gestolen vanwege hun medicinale werking. Het weefsel remt ontstekingen en is bloedstelpend. Eerder werden zwammen gestolen in bossen bij Renkum en Ermelo.
(Foto: een toegetakelde beuk in Renkum, waar dieven de tondelzwammen van de bomen hebben gebroken)