Nieuws

Culemborgse is ster in 'Bollywood'

CULEMBORG - Ze wordt dagelijks bewonderd door miljoenen fans van de Indiase televisieserie Firangi Bahu; Sippora Zoutewelle uit Culemborg.
De 21-jarige Sippora uit het stadje aan de Lek heeft een hoofdrol in de Bollywoodsoap en dat is bijzonder omdat normaal gesproken er geen westere vrouwen in Indiase producties spelen. De enige rollen die voor westerse vrouwen zijn weggelegd, zijn die van prostituee of losbandige vrouw. Sippora speelt de schoondochter in Firangi Bahu
Sippora werd verliefd op India tijdens een vijfweekse reis naar haar eindexamen VWO. Bij terugkomst in Nederland deed zij naast haar studie aan Bollywooddansen. Toen ze terugging om in India verder te gaan met danslessen, besloot Sippora dat ze daar eigenlijk wilde blijven. Ze ging aan het werk als danseres en als model.
Toen de producent van de televisieserie op zoek ging naar een Westerse actrice, zocht hij aanvankelijk in diverse Europese landen. Totdat hij hoorde dat er ook in Mumbai buitenlandse meisjes zijn en hij de auditie van Sippora Zoutewelle onder ogen kreeg. Zij was precies wat hij zocht.
Wie denkt dat Sippora in India een makkelijk leventje heeft, heeft het mis. Draaidagen van 17 uur zijn geen uitzondering. Bovendien doet de Culemborgse op aanraden van haar ouders nog een online studie bij de Open Universiteit.