Nieuws

Arnhemmer wint opnieuw WK powerliften

Arnhemmer wint opnieuw WK powerliften
Rinaldo Visser uit Arnhem is afgelopen weekeinde in Emmeloord opnieuw wereldkampioen powerliften geworden.
ARNHEM/EMMELOORD - Rinaldo Visser uit Arnhem is afgelopen weekeinde in Emmeloord opnieuw wereldkampioen powerliften geworden.
In 2012 werd Visser wereldkampioen in de klasse tot 100 kilo, maar inmiddels is hij toch wat zwaarder geworden. Daarom stond hij afgelopen weekeinde voor een nieuwe uitdaging in een klasse hoger, die tot 110 kilo.

Bijzonder jaar

Rinaldo is tot het uiterste gegaan om de titel binnen te halen. 'Ik heb nu fysiek veel pijn en erg last van mijn hamstring. Zondag kon ik geen eens lopen', zegt hij. Daarnaast heeft hij niet een volledig jaar kunnen trainen. Hij heeft een bijzonder jaar achter de rug, waarin hij niet zoveel in de sportschool te vinden was. Hij is namelijk dit jaar vader geworden en wilde meer thuis zijn. Maar de afgelopen maanden heeft hij de training weer opgepakt. De komende tijd doet Rinaldo het rustig aan en hij hoopt in januari weer intensiever te kunnen gaan trainen.
Mike Overkamp uit Arnhem deed ook mee aan het wereldkampioenschap powerliften, maar dan in de klasse tot 125 kg. Hij werd derde.

Squat, bankdrukken en de deadlift

Powerliften is een krachtsport die bestaat uit drie verschillende bewegingen: de squat (een kniebuiging met de stang in de nek), het bankdrukken (liggend op de bank de stang met gewichten vanaf de borst omhoog stoten) en de deadlift (het gewicht vanaf de grond omhoog tillen tot het middel).