Nieuws

Miljoenen niet alleen naar Nederlandse Gelderlanders

Miljoenen niet alleen naar Nederlandse Gelderlanders
De PVV krijgt geen steun van andere Gelderse partijen om de miljoeneninjectie in de Gelderse economie alleen te besteden aan banen voor Nederlandse Gelderlanders.
ARNHEM - De PVV krijgt geen steun van andere Gelderse partijen om de miljoeneninjectie in de Gelderse economie alleen te besteden aan banen voor Nederlandse Gelderlanders.
Dat bleek woensdagavond bij de stemming over een motie met die strekking van de PVV.
De PVV haalde zich de woede van enkele partijen op de hals met het pleidooi dat de 250 miljoen die de provincie in de Gelderse economie pompt, niet bedoeld is voor banen voor Oost-Europese arbeiders. De Gelderse GroenLinks-fractie sprak van discriminatie.
Overigens liet ook de SP weten dat de miljoenen voor de aanleg voor breedband in het buitengebied niet bedoeld zijn voor banen voor Oost-Europese arbeiders. Daar werd door andere partijen niet op gereageerd.

Geen Europese aanbesteding

Gedeputeerde Markink liet weten dat waar het juridisch kan onderhands aanbesteed wordt. Dat betekent dat er geen Europese aanbesteding hoeft te komen. Zo maken lokale bedrijven meer kans om de projecten gegund te krijgen. Markink waarschuwde dat hij geen garantie kan geven dat het werk wordt uitgevoerd door Gelderlanders.

250 miljoen aan investeringen

Provinciale Staten stemden woensdag in met de investeringsimpuls van 250 miljoen euro in de Gelderse economie. Het gaat om een deel van de opbrengst van de verkoop van Nuon-aandelen. De miljoenen worden geïnvesteerd in de bouw, energiezuinig maken van huizen, MKB kredietfonds, gemeentelijke projecten, onderhoud en restauratie, groot onderhoud van bruggen en viaducten en de aanleg van glasvezel in het buitengebied.