Nieuws

Columnist Hannes uit Echteld overleden

Columnist Hannes uit Echteld overleden
De Echteldse columnist en oer-Betuwenaar Hans van den Hatert is op 91-jarige leeftijd overleden. Van den Hatert schreef jaren onder het pseudoniem Hannes columns in Betuws dialect in de Tielse Courant en later in dagblad Rivierenland.
ECHTELD - De Echteldse columnist en oer-Betuwenaar Hans van den Hatert is op 91-jarige leeftijd overleden. Van den Hatert schreef jaren onder het pseudoniem Hannes columns in Betuws dialect in de Tielse Courant en later in dagblad Rivierenland.
Ook stond Hannes, die woonde in een klein huisje aan het spoor in Echteld, aan de wieg van een dialectwoordenboek en las hij jarenlang een column voor Radio Gelderland.
Hannes vond zijn eerste baan bij het Tielse bedrijf Daalderop en werkte daarna zeker 40 jaar bij de Nederlandse Spoorwegen.
Hans van den Hatert hield regelmatig lezingen waarin hij vertelde over zijn jeugd in Ochten tijdens de oorlogsjaren. Hannes was verder een trouwe fan van de corsowagen van Echteld. Elk jaar zat hij vooraan op de tribune bij het fruitcorso in Tiel.   
In 2003 werd in het centrum van Tiel een bank onthuld die de naam Hannesbank meekreeg.