Nieuws

Provincie hakt knoop door over investering 250 miljoen

Provincie hakt knoop door over investering 250 miljoen
De Gelderse Staten beslissen vandaag waar de 250 miljoen euro aan extra investeringen naar toe gaat.
ARNHEM - De Gelderse Staten beslissen vandaag waar de 250 miljoen euro aan extra investeringen naar toe gaat.
Het gaat om een deel van het geld dat de provincie verdiende met de verkoop van de Nuon-aandelen.
In de plannen wordt onder andere 35 miljoen euro geïnvesteerd in breedband internet in het buitengebied, voor het verduurzamen van corporatiewoningen is 70 miljoen euro begroot en er wordt 2,5 miljoen euro uitgetrokken om 2000 jongeren aan het werk te krijgen. Ook moet er 6 miljoen euro worden vrijgemaakt voor het opknappen van stads- en dorpskernen en het geven van andere bestemmingen aan scholen of fabrieken. Er zijn een aantal moties en amendementen ingediend, onder andere voor een wildraster bij Epe.

'Alleen voor Gelderlanders'

De Gelderse PVV haalde zich eerder de woede van GroenLinks en ChristenUnie op de hals toen PVV-Statenlid Eric Venema voorstelde om de 250 miljoen alleen te gebruiken voor werkgelegenheid voor Nederlanders en niet voor Polen of andere buitenlanders.

Hier gaat het naar toe

Vorige maand maakte de provincie de plannen bekend. Hier ziet u waar de 250 miljoen aan wordt besteed.

Lange dag

Het belooft een lange dag te worden voor de Statenleden en gedeputeerden. Er wordt van 10.00 uur tot 23.00 uur vergaderd over de begroting van 2014. Daar hoort de extra investeringsimpuls van 250 miljoen bij, maar ook de Meerjarige Investerings Agenda (MIA) Mobiliteit.
Via de website van de provincie is de vergadering live te volgen.