Nieuws

Slachtoffers seksueel misbruik op de foto

Slachtoffers seksueel misbruik op de foto
Slachtoffers van seksueel misbruik kunnen zichzelf op zaterdag 23 november laten fotograferen door de Stichting Revief uit Barneveld.
BARNEVELD - Slachtoffers van seksueel misbruik kunnen zichzelf op zaterdag 23 november laten fotograferen door de Stichting Revief uit Barneveld.
Dat gebeurt in het kader van Project Unbreakable. Bij dit project gaan mensen een dergelijke geweldservaring op de foto met in hun handen een citaat van de dader.

Project Unbreakable

Dit project begon ruim twee jaar geleden toen de 19-jarige Grace Brown misbruikslachtoffers op de foto zette. Brown wilde laten zien hoe wijdverbreid het probleem is. Al snel kwam het besef dat het project tegelijkertijd ook een vorm van therapie is voor de slachtoffers. Zij waren 'eindelijk in staat dingen te uiten die hen weken, maanden of jaren dwars hadden gezeten.'
Op de site van Unbreakable staan inmiddels zo'n 2000 foto's en het Barneveldse Revief biedt 23 november de kans om ook op de site te komen. Lotgenoten kunnen op deze dag met een eigen quote gefotografeerd worden door een professioneel fotografe. Men mag er ook voor kiezen om de foto zelf te houden en dus niet op te laten sturen naar Project Unbreakable.
Volgens Therese Bravenboer van Revief gaan vooral jongeren door de foto's eerder en meer in gesprek met elkaar over hun ervaringen. Revief vraagt mensen wel om zich vooraf aan te melden, het liefst voor dinsdag 19 november, via het aanmeldformulier.