Nieuws

Gelderse ziekenhuizen komen met eigen zorgverzekering

TIEL - Vijf ziekenhuizen in Gelderland komen met bijna 40 andere in ons land met een eigen zorgverzekering: de BeterDichtbij-polis.
De basispremie bedraagt 93,50 euro.
De verzekering is een initiatief van de Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen. a.s.r. en DSW verzekeringen. De Gelderse deelnemers aan de verzekering zijn: St Jansdal in Harderwijk, Rivierenland in Tiel, Slingeland in Doetinchem, Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk en Gelre Ziekenhuizen in Zutphen.
Verzekerden betalen voor 5 veel voorkomende behandelingen geen eigen risico. Het gaat om het behandelen van een liesbreuk, de galblaas verwijderen, een kijkoperatie aan de knie, een heupprothese en een staaroperatie.

CZ

De vier grootste verzekeraars van het land hebben inmiddels hun basispremie bekendgemaakt. CZ heeft de premie van de natura basisverzekering verlaagd met 9,70 euro. Verzekerden gaan in 2014 daardoor 95,90 euro betalen. Bij het hoogste eigen risico van 860 euro is de premie 75,72 euro. De aanvullende verzekeringen blijven daarentegen net als vorig jaar in prijs gelijk.

Menzis

Klanten van Menzis betalen volgend jaar 66,50 euro per maand bij een eigen risico van 500 euro. Mensen die een verzekering willen afsluiten zonder eigen risico betalen maandelijks 95,50 euro, schrijft de verzekeraar op haar website. Dat is een daling van 10,50 euro. Ook bij Menzis blijven de meeste aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen in 2014 in prijs gelijk.
Nieuw bij Menzis is dit jaar de BudgetBewust-polis. Voor 86,50 euro per maand zijn klanten verzekerd van een lage premie met Menzis TopZorg.

Zilveren Kruis

Verzekerden bij Zilveren Kruis Achmea zijn maandelijks minimaal 70,32 euro kwijt aan de zorgverzekering, inclusief een collectiviteitskorting van 5 procent en 500 euro eigen risico. Klanten van VGZ betalen minimaal 80,95 euro per maand.

Reactie Consumentenbond

De Consumentenbond zegt in een reactie blij te zijn, maar het kan nog beter. 'De premies kunnen omlaag', zegt een woordvoerster.