Nieuws

Maatje voor dementerende gezocht in de Liemers

Maatje voor dementerende gezocht in de Liemers
Mantelzorg verlenen kan soms zwaar zijn en om deze mensen die altijd klaar staan voor hun naaste familie te ontzien, zoeken verschillende welzijnsorganisaties uit de Liemers naar vrijwilligers die de zwaarbelaste mantelzorgers kunnen ondersteunen.VrijwilligersIn Nederland is ongeveer een op de vijf mensen mantelzorger.
ZEVENAAR - Mantelzorg verlenen kan soms zwaar zijn en om deze mensen die altijd klaar staan voor hun naaste familie te ontzien, zoeken verschillende welzijnsorganisaties uit de Liemers naar vrijwilligers die de zwaarbelaste mantelzorgers kunnen ondersteunen.VrijwilligersIn Nederland is ongeveer een op de vijf mensen mantelzorger.
Door deze mensen te ondersteunen in haar of zijn zorg voor een dementerend familielid, hebben deze mensen niet meer het gevoel dat ze er alleen voor staan. Een vriendelijk woord, een luisterend oor of een helpende hand kan iemand die de zorg heeft voor een dementerend familielid enorm helpen.

Begeleiding

Door de stijgende vraag naar ondersteuning voor mantelzorgers zijn de drie betrokken welzijnsorganisaties Caleidoz (Zevenaar), Mikado (Duiven/Westervoort) en Welzijn Rijnwaarden (Rijnwaarden) op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Deze mensen worden deskundig begeleid en krijgen scholing. Door zoveel mogelijk ook rekening te houden met de wensen en mogelijkheden van de vrijwilliger, hopen de organisaties maatwerk aan te kunnen bieden aan zowel de vrijwilliger als de mantelzorger.