Nieuws

Simon Kistemaker komt terug naar Doetinchem

Simon Kistemaker komt terug naar Doetinchem
Supportersvereniging Superboeren en sfeergroepering Brigata Tifosi halen voormalig De Graafschap-trainer Simon Kistemaker terug naar Doetinchem.
DOETINCHEM - Supportersvereniging Superboeren en sfeergroepering Brigata Tifosi halen voormalig De Graafschap-trainer Simon Kistemaker terug naar Doetinchem.
Hij is aanwezig op een forumavond in Paddy's.
Op 9 december maakt de 72-jarige coach zijn rentree in de stad, waar hij in de jaren '90 uitgroeide tot een ware cultheld. Kistemaker werd in 1991 kampioen van de eerste divisie met De Graafschap en degradeerde een seizoen later weer uit de eredivisie. De trainer stond bekend om zijn markante uitspraken. Zo introduceerde hij de term "klootviolen" voor zijn collega's die zich met gevlei populair proberen te maken bij clubbesturen. Toen De Graafschap onder trainer Peter Bosz in 2003 dreigde te degraderen, werd Kistemaker bijna teruggehaald om de club in de eredivisie te houden, maar dat ging op de valreep niet door.
Onder zijn leiding werd een type voetbal gespeeld dat zeer aansprak bij de fans. Daarbij was ook Hans Kraay junior een belangrijke factor. Kistemaker instrueerde hem ooit om Pierre van Hooijdonck in zijn oor te bijten. Hij is er ook bij op 9 december.