Nieuws

'Arnhem nog niet klaar voor 70 jaar Market Garden'

'Arnhem nog niet klaar voor 70 jaar Market Garden'
In Arnhem moet nog een hoop werk worden verzet in de aanloop naar de 70ste herdenking, in 2014, van operatie Market Garden en de Slag om Arnhem.
ARNHEM - In Arnhem moet nog een hoop werk worden verzet in de aanloop naar de 70ste herdenking, in 2014, van operatie Market Garden en de Slag om Arnhem.
Dat stelt de fractie van D66 in vragen aan het college van B en W.
Volgens de partij komt volgend jaar een miljoen mensen naar Arnhem voor de herdenking. Om die bezoekersstroom in goede banen te leiden en te voorzien van informatie over de historische gebeurtenissen zijn maatregelen nodig rond de brug en het informatiecentrum bij de brug.
'Zo ontbreken essentiële zaken als meertalige presentaties, rolstoeltoegankelijkheid, een sanitaire voorziening en een horeca-functie', aldus de partij. 'Het informatiecentrum, de directe omgeving en het Jacob Groenewoud Plantsoen moeten zo spoedig mogelijk opgeknapt worden, ruim voor de grootschalige herdenking volgend jaar.'

Hoofdrol voor Eusebius

D66 vraagt de mening van het college over het inrichten van een permanente tentoonstelling over de gebeurtenissen van september 1944 in de Eusebiuskerk. 'Het beeld van de verwoeste Eusebius is voor velen het symbool van de verschrikkingen die de inwoners van Arnhem ervoeren tijdens de Slag om Arnhem in september 1944 en de daarop volgende complete evacuatie van de stad.'