Nieuws

Apeldoorn: miljoenenfraude met pgb's

Een 60-jarige man en een vrouw van 44 uit Apeldoorn worden verdacht van miljoenenfraude met persoonsgebonden budgetten (pgb's).De twee, die een bedrijf hebben waar mensen met autisme of psychische problemen worden geholpen, zouden minder zorg hebben verleend dan bij het zorgkantoor werd gemeld.De inspectie SZW deed in april een inval in een woning en twee bedrijfspanden, na klachten van cliënten die zeiden niet de zorg te krijgen waar ze recht op hadden.
APELDOORN - Een 60-jarige man en een vrouw van 44 uit Apeldoorn worden verdacht van miljoenenfraude met persoonsgebonden budgetten (pgb's).De twee, die een bedrijf hebben waar mensen met autisme of psychische problemen worden geholpen, zouden minder zorg hebben verleend dan bij het zorgkantoor werd gemeld.De inspectie SZW deed in april een inval in een woning en twee bedrijfspanden, na klachten van cliënten die zeiden niet de zorg te krijgen waar ze recht op hadden.
Er is toen beslag gelegd op bankrekeningen, voertuigen en onroerend goed.
Naar verwachting duurt het onderzoek in deze zaak nog de rest van het jaar.
Kent u mensen die door de twee zijn gedupeerd of bent u zelf slachtoffer geworden? Stuur dan een mailtje naar: omroep@gld.nl