Nieuws

'Pedojagers' dringen verkeerde woning in Harderwijk binnen

'Pedojagers' dringen verkeerde woning in Harderwijk binnen
De politie zoekt vier mannen die zondagavond in Harderwijk een huis zijn binnengedrongen.
HARDERWIJK - De politie zoekt vier mannen die zondagavond in Harderwijk een huis zijn binnengedrongen.
Ze dachten dat daar een man woonde die via Facebook een jong meisje een oneerbaar voorstel zou hebben gedaan.
De mannen trapten tot grote schrik van de bewoners de voordeur in en kwamen schreeuwend en tierend naar binnen. Toen ze ontdekten dat ze op het verkeerde adres waren, gingen ze ervandoor. Ze liepen weg in de richting van de Karel Doormanlaan.

Signalementen

Het gaat volgens de bewoners om mannen van tussen de 25 à 30 jaar. Ze hadden allemaal donkere kleding aan en capuchons op. Van een van hen is bekend dat hij zijn haar in een staartje had. Een andere man had kort stekelig haar en grote oren. Een derde man is lichtgetint en had een ringbaardje met bakkebaarden.

Onderzoek politie en bewonersbrief

De politie spreekt van een 'zeer ongewenste actie', die ze hoog opneemt. Ze begon zondag een buurtonderzoek, dat maandag is voortgezet. Voor de bewoners wordt slachtofferhulp geregeld. Burgemeester Van Schaik gaat dinsdag bij ze op bezoek. Hij laat een brief bezorgen in hun straat, waarin wordt benadrukt dat de bewuste bewoners niets met de kwestie te maken hebben.

Politie waarschuwde niet

Het Facebookbericht waarin voor de man werd gewaarschuwd, was vrijdag voordat het uit de lucht werd gehaald ruim 10.000 keer 'gedeeld'. Er stonden reacties bij van mensen die zeiden dat ze in het weekend wel even bij hem langs zouden gaan. De politie zegt dat er die dag bewust voor is gekozen om toen niet te melden dat het genoemde adres onjuist was. Het huis is wel door de politie in de gaten gehouden, zegt woordvoerster Esther Naber.

Ook onderzoek naar gedrag man

De politie onderzoekt ook of de man die het meisje zou hebben benaderd zich schuldig heeft gemaakt aan een strafbaar feit. 'We weten om wie het gaat. Het onderzoek is in volle gang', aldus de woordvoerster.