Nieuws

Ben je een kerel, dan laat je deze maand je snor staan

Ben je een kerel, dan laat je deze maand je snor staan
Het is weer Movember.
WIJCHEN - Het is weer Movember.
Deze maand laten mannen overal ter wereld hun snor staan om zo aandacht, maar vooral geld, te vragen voor onderzoek naar prostaat- en teelbalkanker. Een van de deelnemers in Gelderland is basketballer Nick Oudendag van The Matrixx Magixx uit Wijchen.

Jonge fan stierf aan kanker

'In mijn omgeving zijn veel mensen overleden aan kanker, zoals mijn opa en oma en de buurman van mijn ouders in Duiven. Hij had twee jonge kinderen', legt Oudendag uit. Verder herinnert de speler van het Nederlands team zich een jonge basketbalfan, een meisje, dat stierf aan de ziekte. 'Ik zag haar vaak bij wedstrijden.'

Oudendag hoopt op paar duizend euro

De speler van The Matrixx Magixx laat zich vrijdag in de watten leggen bij een barbier in Nijmegen. Dan blijft hij de hele maand november van zijn snor af. 'Ik heb geen flauw idee of een snor mij staat en of het gaat kriebelen. Ik weet ook niet hoeveel geld ik ophaal voor de actie. Ik hoop wel op een paar duizend euro'.

Prostaatkanker

Prostaatkanker is de meest voorkomende kanker onder Nederlandse mannen. In 2012 overleden in ons land 2.650 mannen aan de gevolgen ervan. Movember begon in 2003 in Australië. Voor de vijfde keer wordt het ook in ons land gehouden. Vorig jaar zamelden 7500 mannen ruim 500.000 euro in voor prostaatkankeronderzoek.
Meer weten over de actie? Dat kan op de site van Movember.