Nieuws

Woede om 'discriminatie' PVV-Statenlid

Woede om 'discriminatie' PVV-Statenlid
De Gelderse PVV heeft zich de woede van GroenLinks en ChristenUnie op de hals gehaald tijdens de vergadering van de Statencommissie.PVV-Statenlid Eric Venema wil dat de 250 miljoen die de provincie in de economie wil pompen alleen is bestemd voor werkgelegenheid voor Nederlanders en niet voor Polen of andere buitenlanders.
ARNHEM - De Gelderse PVV heeft zich de woede van GroenLinks en ChristenUnie op de hals gehaald tijdens de vergadering van de Statencommissie.PVV-Statenlid Eric Venema wil dat de 250 miljoen die de provincie in de economie wil pompen alleen is bestemd voor werkgelegenheid voor Nederlanders en niet voor Polen of andere buitenlanders.

'Je reinste discriminatie'

GroenLinks-Statenlid Ünal Sözen sprak van 'je reinste discriminatie' en vindt de PVV 'niet integer'. Fractievoorzitter Pieter Plug van de ChristenUnie vroeg zich af of de gedeputeerde wel moet reageren op deze vraag van de PVV. 'Als de PVV onderscheid wil maken in de investeringsimpuls voor Nederlandse of buitenlandse werknemers, dan moet de PVV uitleggen hoe ze dat zien.'
Volgens het PVV-Statenlid gaat het om een legitieme vraag die niks te maken heeft met discriminatie.