Nieuws

Gelderland ruimt op na de storm

ARNHEM - In Arnhem zijn door de storm zo'n 50 bomen omgewaaid.
Dat zegt Ruud Krabbenborg van de gemeentewerf in Arnhem. Dinsdagochtend is geïnventariseerd hoe groot de schade is en wat er precies opgeruimd moet worden. Het is niet nodig om extra mensen in te schakelen voor de opruimwerkzaamheden.
Volgens Krabbenborg was de storm van 1990 erger. 'Die storm duurde veel langer.'

Openluchtmuseum

Boven het tramnetwerk van het Nederlands Openluchtmuseum hing een losse tak. Gemeentewerkers hebben deze dinsdagochtend met een hoogwerker weggehaald.

NEC-logo waait van Goffert

In Nijmegen is door de storm het logo van NEC van het Goffertstadion gewaaid.

Bij het Goffertpark (hertenkampje) en aan de Hazekampseweg staan hoogwerkers om takken uit bomen te zagen.

Apeldoorn ruimt nog een week op

De gemeente Apeldoorn verwacht dat er ook volgende week nog opgeruimd moet worden in Apeldoorn. In de gemeente zijn 90 tot 100 bomen omgewaaid. Maandag zijn tien ploegen van 3 mensen in touw geweest om de wegen, fiets- en voetgangerspaden waarop die bomen gevallen zijn, vrij te krijgen. Het hout is langs de paden en wegen gelegd. Vanaf dinsdag moeten dezelfde ploegen dat hout opruimen. De prioriteit ligt nu bij het opruimen van loshangende takken aan bomen. 'We zijn nu echt gericht op veiligheid', aldus een woordvoerder van de gemeente. Er komen nog steeds meldingen binnen. Pas aan het eind van de week verwacht Apeldoorn een duidelijk beeld te kunnen geven van de omvang van de schade. 'Mensen die in hun eigen tuin een ontwortelde boom hebben, moeten zelf iemand inhuren om dat op te ruimen. Daar hebben wij echt geen tijd voor.'

Doetinchem al klaar met opruimen

De schade in Doetinchem valt enorm mee. Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn er een stuk of tien bomen omgewaaid. 'Die zijn inmiddels ook al opgeruimd. Her en der liggen nog wel takken, maar die worden met de reguliere opruimwerkzaamheden opgeruimd.'

Schade Zaltbommel valt mee

In Zaltbommel zijn 10 tot 15 bomen omgewaaid. Daarbij is één bushokje beschadigd geraakt. Ook is een telefoonkabel geraakt.