Nieuws

Al 45 jaar in de ban van Bob Dylan

EEFDE - Zijn Bob Dylan-collectie is naar eigen zeggen de grootste van Nederland en ook op wereldniveau kan hij aardig meekomen.
Huisarts Arie de Reus uit Eefde spaart al 45 jaar alles wat met de Amerikaanse zanger te maken heeft. Dylan is deze week in Nederland voor twee concerten in Amsterdam.
Pronkstuk van de collectie is een gesigneerde lp. 'Hij heeft in elk geval mijn naam een keer opgeschreven' zegt hij er zelf over. De Reus kreeg de langspeelplaat omdat hij meehielp bij het samenstellen van het nieuwe verzamelalbum van Dylan. Hij wordt ook genoemd in de flaptekst. Verder heeft hij nog schilderijen en boeken in alle talen over de zanger. Hoe groot de collectie precies is houdt hij niet bij 'maar hij heeft veel'.

Like a rolling stone

De Reus' verzamelwoede begon al op zijn 15e, toen hij voor het eerst het nummer Like a Rolling Stone hoorde. 'Ik had het al vaker gehoord, maar hoorde pas later dat het van hem was.' Sindsdien gaat hij naar elk Nederlands concert en zo nu en dan gaat hij ook met zijn vrouw naar Amerika. De Reus is deze week ook bij beide shows in Amsterdam aanwezig. Zijn vrouw gaat deze keer niet mee, maar hij heeft genoeg 'Dylanvrienden' om mee te nemen.