Nieuws

Heldhaftige pompbediende beloond

Heldhaftige pompbediende beloond
Pompbediende Cor Schut werd dinsdagavond tientallen meters meegesleurd toen hij bij een tankstation aan de A1 bij Wilp een benzinedief tegen wilde houden. 'Meer dan 100 liter getankt''De man had al meer dan 100 liter getankt.
WILP - Pompbediende Cor Schut werd dinsdagavond tientallen meters meegesleurd toen hij bij een tankstation aan de A1 bij Wilp een benzinedief tegen wilde houden. 'Meer dan 100 liter getankt''De man had al meer dan 100 liter getankt.
In zijn auto zag ik meerdere jerrycans staan. Hij zei dat het voor zijn crossmotoren was. Eerst had ik geen argwaan, niet wetende dat die auto de middag tevoren gestolen was', vertelt Schut. 

'Bril van zijn hoofd geslagen'

'Ik heb hem zelfs nog geholpen. Hij had zijn jas in de auto liggen en zei 'ik pak even mijn portemonnee uit de jas'. Hij ging nog even zijn handen wassen in een emmer bij de pomp. Vervolgens startte hij snel zijn auto, maar hij had zijn raampje half open. Ik greep met mijn beide armen in de auto om hem proberen te stoppen. Ik heb nog de bril van zijn hoofd afgeslagen.'

Op het asfalt geklapt

'Maar hij gaf gas met die Volvo, 200 pk. Wat doe je? Je grijpt die auto vast, maar hij reed met hoge snelheid weg. Ik had geluk dat er aan de zijkant een vrachtwagen stond. Hij moest een rare manoeuvre uithalen en toen ben ik er gelukkig van afgeklapt, op het asfalt.'

Gekneusde ribben

Schut liep daarbij enkele gekneusde ribben en wat schaafwonden op. De benzinedief is zover bekend nog niet gegrepen. Van Omroep Gelderland krijgt hij een groot pakket met lekkers, als hart onder de riem. 'Dat zal zeker mijn genezingsproces bevorderen', denkt Schut.