Nieuws

Noord-Veluwe wil ook Nuon-geld

Noord-Veluwe wil ook Nuon-geld
De Noord-Veluwe is er tot nu toe maar bekaaid afgekomen bij het uitdelen van 250 miljoen euro aan Nuon-geld door de provincie.
ARNHEM - De Noord-Veluwe is er tot nu toe maar bekaaid afgekomen bij het uitdelen van 250 miljoen euro aan Nuon-geld door de provincie.
Dat schrijft de regio in een brief aan Provinciale Staten.
Onlangs maakte de provincie bekend dat een investeringsimpuls van 250 miljoen euro voor flink wat banen en bedrijvigheid moet zorgen. Het geld, een deel van de opbrengst van de verkoop van de Gelderse Nuon-aandelen, gaat naar projecten op het gebied van wonen, werken, wegen, gemeentelijke projecten, onderhoud en restauratie en glasvezel (zie hier de volledige lijst).

Crisis raakt Noord-Veluwe ook

'Duidelijk is dat onze regio niet vooraan heeft gestaan' schrijft de regio. 'De impact van de crisis op de werkgelegenheid is in ons gebied zeker niet minder.'

Hulp hard nodig

De regio Noord-Veluwe vindt dat er ook provinciegeld gestoken moet worden in bijvoorbeeld wegen, bruggen, carpoolvoorzieningen en breedband in Veluws buitengebied. Ook willen enkele Veluwse gemeenten hulp van de provincie, omdat ze in problemen zijn gekomen door de aankoop van grond voor bedrijventerreinen. Die bedrijventerreinen zijn er vanwege de crisis niet gekomen.