Nieuws

Arnhemmers dansen met Introdans

Arnhemmers dansen met Introdans
Zo'n 150 inwoners van de wijk Malburgen in Arnhem repeteren deze week voor de voorstelling 'BeVoice in Arnhem'.
ARNHEM - Zo'n 150 inwoners van de wijk Malburgen in Arnhem repeteren deze week voor de voorstelling 'BeVoice in Arnhem'.
De jonge en oude amateurs oefenen daarvoor met dansers van Introdans en echte musici. Doel is om op zaterdag 26 en zondag 27 oktober het muziek-en dansspektakel 'BeVoice' te vertonen in de stadhuishal van Arnhem.

Berlijnse jongeren

Artistiek leider en oprichter René M. Broeders deed het project 'BeVoice' eerder al in Berlijn. 13 Berlijnse jongeren doen als beloning deze week ook mee in Arnhem. De voorstelling dit weekend staat onder leiding van de jonge dirigent Roberto Bautista Rangel. De dansers worden begeleid door Adriaan Luteijn en zijn docententeam van Introdans Interactie.

Fibonacci-reeks

De voorstelling heeft als thema de Fibonacci-reeks. Dit zijn getallen in een reeks waarvan elk getal ontstaat door een som van de vorige twee getallen: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, enzovoort.  Dit thema komt terug in zowel zang, dans als muziek.

BeVoice

Introdans Interactie is al jaren betrokken bij de Berlijnse variant van het BeVoice-project. Hierdoor is BeVoice tevens een uitwisseling met Duitse jongeren uit Berlijn. Kunstbedrijf Arnhem zorgt daarnaast voor de werving en de productie. 'BeVoice in Arnhem' is mogelijk door extra financiële ondersteuning van Cito, Gemeente Arnhem (Fonds Cultuur), VSBfonds, Rabobank, Volkshuisvesting Arnhem, Wijkplatform Malburgen en de stichting Het Burger en Nieuwe Weeshuis.