Nieuws

Halfbroers Kevin America vrijgesproken

Halfbroers Kevin America vrijgesproken
Twee halfbroers van de vermoorde Nijmegenaar Kevin America zijn door de rechtbank in Arnhem vrijgesproken van afpersing.
ARNHEM - Twee halfbroers van de vermoorde Nijmegenaar Kevin America zijn door de rechtbank in Arnhem vrijgesproken van afpersing.
De oudste halfbroer, een 42-jarige Nijmegenaar, is wel veroordeeld voor vuurwapenbezit en het bedreigen van twee willekeurige voorbijgangers in de Nijmeegse Molenstraat. Zijn celstraf van 203 dagen is gelijk aan zijn voorarrest. De jongere broer van 32 moet een geldboete van 110 euro betalen voor het voorhanden hebben van een vuurwapenpatroon.
Justitie verdacht de twee van afpersing van een winkelier die bevriend was geweest met Kevin America. Ook zouden ze in de lucht hebben geschoten toen de politie onderzoek deed in de Hegdambroek, de straat waar hun halfbroer werd vermoord op 29 december 2012. Het bewijs daarvoor ontbreekt. Toch eiste Justitie celstraffen van 30 maanden, waarvan zes voorwaardelijk, tegen de oudste halfbroer en 18 maanden, waarvan vier voorwaardelijk, tegen de jongere halfbroer. Door hun voorarrest konden beide broers niet bij de begrafenis van Kevin America zijn.