Nieuws

Grootste nederlaag voor Achilles'29: 1-5

Grootste nederlaag voor Achilles'29: 1-5
Achilles'29 leed tegen Willem II thuis de grootste nederlaag van dit seizoen.
GROESBEEK - Achilles'29 leed tegen Willem II thuis de grootste nederlaag van dit seizoen.
Het werd voor ongeveer 1500 toeschouwers op de Heikant in Groesbeek 1-5.

Snelle achterstand

Al na 57 seconden lag de bal in het net achter De Haan. Edwards zat mis bij een voorzet van de zijkant en Boymans zette Willem II met een kopstoot via de paal op 0-1. Hendriks schoot daarna namens Achilles net voorlangs. Willem II, één van de favorieten voor promotie, maakte onder prachtige weersomstandigheden in Groesbeek het spel. Toch was het de thuisploeg die opnieuw kansen kreeg.

Thoone benut weer strafschop

Freek Thoone had de gelijkmaker op zijn schoen, maar faalde in kansrijke positie door van dichtbij hoog over te schieten. Halverwege de 1e helft werd Achilles iets sterker en kreeg het ook een penalty cadeau. Van Steen werd heel licht vastgehouden, maar scheidsrechter Higler zag er een strafschop in. Topscorer Thoone schoot onberispelijk binnen.

Boymans kwelgeest Achilles'29

Direct na rust velde Boymans met twee treffers het vonnis over Achilles en stond het binnen vijf minuten 1-3. Eerst kreeg hij in het centrum tussen twee verdedigers in toch alle ruimte, vervolgens schoot de spits bekeken raak vanaf de rechterkant. Andrade maakte vervolgens zelfs de 1-4 en daarmee was het duel helemaal beslist. Willem II voetbalde veel makkelijker op de Heikant in Groesbeek en Achilles moest het hebben van enkele spaarzame counters. Boymans leek halverwege de saaie 2e helft zijn vierde goal van de middag te maken, maar het was verdediger Edwards die de bal achter zijn eigen doelman De Haan schoot. En met dat Tilburgse slotakkoord eindigde een vervelende middag voor de Groesbekers.

Opstelling Achilles'29: De Haan, Verhoeven, Edwards, Sanders (60.Thomassen), Van de Groes; Van Straaten, Sürmeli, Hendriks, Van Steen (46.Zeller); Hol, Thoone

Extra politie rond wedstrijd

Uit angst voor rellen werd in Groesbeek zondag extra politie ingezet. Het ging om 32 agenten die paraat stonden in en rondom sportpark De Heikant. Aanleiding waren de ongeregeldheden vorig jaar rond de wedstrijd NEC - Willem II. 'We willen voorzichtig zijn', sprak burgmeester Keereweer die zelf ook aanwezig was in Groesbeek.
Keereweer wilde geen enkele risico nemen en vreesde een confrontatie tussen fans van Willem II en NEC dat eerder op de dag in Almelo speelde. Supportersgroepen kwamen vorig seizoen tegenover elkaar te staan in de binnenstad van Nijmegen. Het bleef echter rustig in Groesbeek en ook in de regio. De feestvierende aanhang van Willem II ging vrij snel na afloop zingend de bus in naar Tilburg.