Nieuws

Dit is de eigenaar van de kelderbox

EDE - De gevaarlijke stoffen die zijn gevonden in een kelderbox in Ede zijn van een 65-jarige gepensioneerde docent natuurkunde, Rob H., die begin oktober is overleden aan een natuurlijke dood.
Hij werd pas enkele dagen later gevonden, toen een buurvrouw aan de bel trok. Zij had hem al een tijdje niet gezien. 

Hobbyist

De man heeft tot 2005 les gegeven aan de Christelijke Hogeschool Ede en was actief in de muziek en in de kerk. Hij verzamelde sinds 1972 als hobby chemische stoffen in de flat. Hij heeft dit in een verzegelde brief aan zijn broer in Flevoland laten weten, die na de begrafenis van de man de politie alarmeerde.  
Tot 2005 gaf Rob H. les aan de Christelijke Hogeschool Ede. Directeur Arjan van Vugt zegt dat hij bij de school bekend stond als een heel precies en gewetensvol mens. Van Vucht vraagt zich af of de gevaarlijke stoffen van de school afkomstig zijn. De hogeschool gaat onderzoeken of dit nog valt na te gaan.


Zonderling

Volgens Dick Kruk, bestuurslid van de Vereniging van Eigenaren en bewoner van de flat, was de man een zonderling: 'Hij was erg op zichzelf, contact leggen was tot op zekere hoogte wel te doen, maar de een had meer contact met hem dan de ander'. Dat hij een verzameling stoffen had onderin de kelderbox is voor iedereen een hele grote verassing, aldus Kruk. Sommige bewoners zijn er erg boos over dat de man gevaarlijke stoffen onderin hun wooncomplex verzamelde: 'misschien hebben we wel 20 jaar op een tijdbom geleefd'.

Dwarse man

Eén bewoonster was niet verbaasd toen ze hoorde om welke kelderbox het ging: 'Toen ik hoorde wat het was, dacht ik al hij heeft vast iets nagelaten'. Het was volgens haar een vreemde man: 'Hij was heel erg op zichzelf en lag altijd dwars. Hij wilde nooit betalen en moest altijd wat anders.'