Nieuws

A1 bij Hoevelaken dit weekend deels dicht

A1 bij Hoevelaken dit weekend deels dicht
Vanwege uitgestelde asfalteringswerkzaamheden is de parallelbaan van de A1 bij knooppunt Hoevelaken van vrijdagavond 21:00 uur tot maandagochtend 05:00 uur afgesloten voor het verkeer.
HOEVELAKEN - Vanwege uitgestelde asfalteringswerkzaamheden is de parallelbaan van de A1 bij knooppunt Hoevelaken van vrijdagavond 21:00 uur tot maandagochtend 05:00 uur afgesloten voor het verkeer.
Dat meldt Rijkswaterstaat.
Het werk moest een week geleden worden stilgelegd vanwege het slechte weer. Komend weekend wordt de klus afgemaakt. Tijdens het werk zijn ook meerdere verbindingswegen dicht.
Het verkeer richting Amsterdam en Zwolle moet rekening houden met omleidingen en 10 tot 30 minuten extra reistijd.

Wat is er afgesloten, en hoe kunt u omrijden?

  • A1 parallelrijbaan op knooppunt Hoevelaken in de richting van Amsterdam afgesloten
Verkeer in de richting van Hoevelaken, Amersfoort en Zwolle wordt omgeleid via af- en oprit Amersfoort-Noord (13). Verkeer in de richting van Utrecht wordt omgeleid via de A1 tot knooppunt Eemnes, gevolgd door de A27 richting Utrecht.
  • A1 afrit Hoevelaken (14) afgesloten
Verkeer wordt omgeleid via af- en oprit Amersfoort-Noord (13) op de A1 naar afrit Amersfoort (8) op de A28 richting Utrecht.
  • A1 oprit Hoevelaken (14) afgesloten
Verkeer in de richting van Utrecht en Amsterdam wordt omgeleid via de A1 richting Apeldoorn en af- en oprit Voorthuizen (16). Verkeer in de richting van Zwolle wordt omgeleid via het onderliggend wegennet naar oprit Amersfoort-Vathorst (8a) op de A28.

Adviesroute vanuit Apeldoorn richting Utrecht:

Volg de A1 tot Barneveld, gevolgd door de A30 richting Ede, neem vervolgens de A12 richting Utrecht.
Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.