NA

Eééééééén kopje koffie!

Eééééééén kopje koffie!
De winnaar is al bekendgemaakt: voor de lekkerste koffie moet u volgens de AD Koffietest naar Bagels en Beans in Den Bosch.
DOESBURG - De winnaar is al bekendgemaakt: voor de lekkerste koffie moet u volgens de AD Koffietest naar Bagels en Beans in Den Bosch.
Maar koffie zet je vooral thuis!
Koffie is niet weg te denken uit onze cultuur. Er bestaat zelfs een wereldberoemd Nederlands liedje over. In koffie zit cafeïne, een stof die ook voorkomt in thee, energiedrankjes, cola, ijsthee, chocolade en chocolademelk. Door het drinken van enkele bakjes koffie krijgen we energie en verdrijven we vermoeidheid.
Daarom is koffiedrinken in de ochtend voor veel mensen zo belangrijk. Maar te veel koffie drinken kan nadelige gevolgen hebben. U kunt er rusteloos van worden of hoofdpijn van krijgen. Wat te veel is, dat verschilt sterk per persoon, meer daarover valt te lezen op de website van het Voedingscentrum.
En nu zijn veel koffieliefhebbers in spanning, want waar kunt u behalve naar Den Bosch nog meer heen voor lekkere koffie? Dat leest u zaterdag in het AD. Omroep Gelderland sprak alvast met een Gelderse koffiekenner, Saskia ter Welle uit Doesburg.
De redactie wil graag weten waar u uw koffie het liefste drinkt, gaat u daarvoor naar onze pagina op Facebook. En wilt u meer weten over koffie, kijk dan eens op de site van koffie-weetjes.nl.