Nieuws

Wandelaars klagen over zwerverskamp langs Waal

Wandelaars klagen over zwerverskamp langs Waal
De politie in Nijmegen heeft de afgelopen tijd enkele klachten van wandelaars binnengekregen over een kampement van een groep zwervers in de uiterwaarden langs de Waal.Volgens de politie staan er in totaal 3 tentjes in het natuurgebied waarin in totaal 4 zwervers verblijven.
NIJMEGEN - De politie in Nijmegen heeft de afgelopen tijd enkele klachten van wandelaars binnengekregen over een kampement van een groep zwervers in de uiterwaarden langs de Waal.Volgens de politie staan er in totaal 3 tentjes in het natuurgebied waarin in totaal 4 zwervers verblijven.
De groep bestaat uit twee mensen van buitenlandse komaf en twee notoire zorgmijders; mensen die geen hulp willen accepteren.

Ingrijpen zaak gemeente

Wijkagent William Nijland maakt zich zorgen om de zwervers. Vooral omdat de winter er binnenkort aan komt. Op Twitter schrijft hij: 'Ze zijn er nog steeds, zwervers in de uiterwaarden Waal. We gaan weer'. De politie kan formeel niets doen. De zwervers overtreden de Algemene Plaatselijke Verordening en daarom is ingrijpen volgens de politie een zaak van de gemeente.