Nieuws

Jaar cel voor ambulancesaboteur

Jaar cel voor ambulancesaboteur
De man die wordt verdacht van het saboteren van ambulances van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid in Nijmegen krijgt een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk.
ARNHEM - De man die wordt verdacht van het saboteren van ambulances van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid in Nijmegen krijgt een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk.
Dat heeft de rechtbank in Arnhem vrijdag bepaald.
De 50-jarige man uit Werkendam is schuldig bevonden aan het saboteren van ambulances. Hij werkte als monteur en heeft expres benzine in een dieseltank gegooid. Daarna vroeg hij veel geld voor reparaties aan de wagens. Als benzine in een dieseltank terecht komt, kan dat grote schade veroorzaken aan het brandstofsysteem. Anders dan benzine heeft diesel heeft een 'smerende' werking in de motor. De schade is volgens de ambulancedienst z'n 100.000 euro.
De rechtbank wil verder dat de man zich meldt bij de Reclassering en dat blijft doen zolang dat nodig is. Ook moet hij zich verplicht laten behandelen voor zijn stoornis. Als de Reclassering het nodig vindt dan moet de man zich verplicht laten opnemen.