Nieuws

Woningoverval Eerbeek

Woningoverval Eerbeek
-
- - -
In oktober 2012, op dinsdagavond de 30ste, wordt een huis aan de Loenenseweg overvallen. Een man en een vrouw zitten samen met hun zoon en zijn vriendin televisie te kijken. Rond kwart over 10 wordt er aangebeld. De man doet de deur open en wordt direct onder schot gehouden door een van de daders. Drie in het donker geklede mannen stormen de woning binnen. KluisDe overvallers schreeuwen meteen om de kluis. Maar die is er helemaal niet. Een dader houdt de familie onder schot, terwijl de andere daders het huis doorzoeken. Er was ook haast geen geld aanwezig. We lagen er duidelijk zichtbaar enkele sieraden, maar die hebben de overvallers laten liggen. De mannen zijn uiteindelijk vertrokken met de telefoons van de bewoners.
'Jammer'De opvervallers hadden in de keuken een apparaat neergezet, mogelijk een zogehete 'jammer'. Die kan bedoeld zijn om het telefoonverkeer te storen.De dadersDader 1, dat is de man die in de woonkamer de familie onder schot hield is:Een man met een licht getinte huidskleur en een tenger postuurHij is tussen 1,70 en 1,80 lang en is rond de 20 jaar oudHij sprak met een Turks of Marokkaans accent. Hij was geheel in het zwart gekleed en had ook zwarte handschoenen aan.En hij had een zilverkleurig pistool bij zich
Ook de andere twee daders spraken met een buitenlands accent en hadden zwarte kleding aan. En alle drie de daders droegen een latex masker, ongeveer zoals dat op de foto te zien is. Vragen Het oevrvallenteam wil graag met mensen in contact komen die de maskers verkocvht heeft aan de mannen. Misschien weet iemand nog dat meerdere van deze latx maskers verkocht zijn. Of misschien weet iemand wie dergelijke maskers in zijn bezit heeft. Ook komt de politie ook graag in contact met mensen die de mannen heeft gepraat oiver het apparaat dat ze bij zich hadden.TipsInformatie die deze zaak kan oplossen kan doorgegeven worden via de Opsporingstiplijn. Het nummer is 0800-6070. Maar ook als u alleen anoniem wilt reageren, vragen we u dringend te bellen met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.