Nieuws

Digitale kinderlokker misbruikte ook Gelderse meisjes

ARNHEM - Ook Gelderse meisjes zijn misbruikt door een 48-jarige man uit Cuijk.
Dat bevestigde de politie woensdag. De verdachte zou via internet zo'n 300 meisjes hebben verleid tot seksuele handelingen.
De man maakte volgens de politie slachtoffers in heel Nederland en daarbij zaten ook meisjes uit Gelderland. Hoeveel precies, kon politiewoordvoerder Sylvia Sanders woensdag niet vertellen. Van de drie slachtoffers die aangifte deden is er geen Gelders. Het is nog onduidelijk of onder de 11 meisjes waarmee de man ontmoetingen had slachtoffers uit Gelderland zijn.

Duizenden opnames op computer verdachte

De politie kwam de man uit Cuijk op het spoor tijdens een vermissingszaak van een meisje. Zij werd in een auto bij de verdachte aangetroffen. Tijdens een huiszoeking die daarop volgde werden op de computer van de man ruim 26.000 filmpjes en 144.000 foto's van seksuele handelingen met minderjarige meisjes aangetroffen.  

Verdachte eerder naar voren als Nijmegenaar

De naam van verdachte werd al eerder bij de politie gemeld. Zo werd in 2011 zijn naam genoemd door een bezorgd Gelders meisje. Haar minderjarige vriendin zou een relatie hebben met een oudere man. Ze noemde de naam van de verdachte die nu is aangehouden en hij zou in Nijmegen wonen. De vriendin ontkende echter elke relatie. En omdat de politie in Nijmegen geen verdachte met die naam vond, kon er verder niets met de melding gedaan worden.