Nieuws

Vechtpartij na jeugdwedstrijd Arnhem

Vechtpartij na jeugdwedstrijd Arnhem
Een wedstrijd tussen B-junioren in Arnhem is zaterdag ontaard in een vechtpartij.
ARNHEM - Een wedstrijd tussen B-junioren in Arnhem is zaterdag ontaard in een vechtpartij.
Na afloop van het duel tussen ESA uit Arnhem en SCH uit Nijmegen gingen spelers en hun ouders met elkaar op de vuist.
Volgens een ESA-woordvoerster sloeg de vlam in de pan na discriminerende opmerkingen van een SCH-speler over een donkere ESA-speler. De SCH'er greep zijn slachtoffer naar de keel, waarna ouders zich ermee bemoeiden. 

Voorzitter SCH: 'Ik pik dit niet'

Spelers van SCH willen aangifte doen van de vechtpartij. Dat zegt voorzitter Wim Raafs van de Nijmeegse club die zondag emotioneel reageerde op het incident. 'Ik pik dit niet' aldus Raafs, die stelt dat vrouwelijke begeleiders van zijn club door publiek van de tegenstander werden belaagd.
Op de beschuldiging dat aan de vechtpartij discriminerende opmerkingen van een SCH-speler vooraf zijn gegaan wil de voorzitter niet reageren. Maandagavond gaat de club met de betrokken leden in gesprek over de vechtpartij. Dan moet duidelijk worden wat er precies is gebeurd.

Geen aanhoudingen

De politie werd ingeschakeld, maar de gemoederen waren bedaard toen zij aankwamen. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Het is nog onduidelijk of er aangifte wordt gedaan.
ESA praat dinsdagavond met het elftal over de gebeurtenissen. De Arnhemse club betreurt de vechtpartij. De club doet juist mee aan een project voor een veiliger sportklimaat, waarbij bureau HALT in september en oktober een veiligheidsanalyse maakt.