Nieuws

NEC in diepe crisis na nederlaag in krankzinnig duel

DEVENTER - De crisis bij NEC is vergroot na een 4-3 nederlaag bij Go Ahead in een krankzinnige wedstrijd.
NEC blijft hekkensluiter in de eredivisie en is al negentien wedstrijden zonder overwinning.

Defensieve chaos

Go Ahead begon fel en kwam al snel op voorsprong door een vrije trap van Türüc, waarbij doelman Kalle Johnsson er niet best uitzag. NEC ging in het tegenoffensief en dat leidde tot een schot met links van Marnick Vermijl, dat werd gepakt door ex-Vitessedoelman Eloy Room. NEC leed heel veel balverlies en defensief was het wederom een chaos. De Nijmeegse hekkensluiter kwam goed weg, toen Kolder van dichtbij hoog over schoot. Antonia kon even later zo doorlopen, maar Johnsson kreeg er een voet tegen. Aan de andere kant lanceerde Jakob Jantscher spits Christoph Hemlein, maar die stuitte op Room. Meteen daarna scoorde Go Ahead. Antonia liep weg bij Kevin Conboy en bediende Houtkoop, die de bal simpel in het doel kon schuiven.

Ondermaats

Ook aan de bal was NEC ondermaats in de sfeervolle Adelaarshorst. Na dom balverlies mocht Antonia weer doorlopen en hij rondde eenvoudig af. NEC probeerde op de helft van de tegenstander te spelen, maar was volkomen ongevaarlijk. Er zat geen enkele overtuiging in het Nijmeegse spel. Al met al was de eerste helft één grote wanprestatie van NEC.

Fantasieloos NEC

Na rust kwam Michael Higdon er bij NEC in voor de falende Samuel Stefánik. De eerste kans na rust was weer voor de thuisclub, Kolder kopte over. Namens NEC mikte Victor Pálsson naast. Go Ahead gunde NEC de bal, maar het spel bleef fantasieloos. Een kopbal van Marcel Stutter verdween naast het doel. Go Ahead kwam er via een counter gevaarlijk uit, maar Johnsson redde op een inzet van Antonia. De actieve Marcel Stutter schoot van grote afstand net naast. Defensief liet NEC weer steken vallen en Falkenburg verzuimde daarvan te profiteren.

Van 3-3 toch naar 4-3

NEC bleef drukken en na een uitstekende voorzet van Jantscher maakte Higdon er koel 3-1 van. Een fraaie combinatie tussen de invallers Ryan Koolwijk en Alireza Jahanbaksh werd afgerond door Jantscher: 3-2. NEC bleef aandringen en uit een hoekschop van Koolwijk kopte Rens van Eijden over. Godee had duel definitief kunnen beslissen, maar hij raakte buiten bereik van Johnsson de paal. NEC kwam zowaar op 3-3, Koolwijk schoot prachtig raak, maar het werd direct daarop weer 4-3 door Godee. En daarbij bleef het na een krankzinnige avond.
Opstelling NEC: Johnsson; Vermijl, Van Eijden, Breuer, Conboy; Pálsson, Stefánik, (Higdon), Stutter (Koolwijk), Foor, Hemlein, (Jahanbakhsh), Jantscher.