Nieuws

Oerend Hard weer nummer een in Gelderse Top 100

Oerend Hard weer nummer een in Gelderse Top 100
Voor de zesde keer in zeven jaar is Oerend Hard van Normaal gekozen tot de nummer 1 van de Gelderse Top100 van 2013.
ARNHEM - Voor de zesde keer in zeven jaar is Oerend Hard van Normaal gekozen tot de nummer 1 van de Gelderse Top100 van 2013.
Zo'n 1250 mensen vulden een Top 3 met liedjes van artiesten geboren en/of woonachtig in Gelderland. Normaal blijft net als vorig jaar Frank Boeijen met Kronenburgpark voor. Op 3 staat zanger Bennie Jolink van Normaal met Achter de schuur.
In de top 10 verder onder meer Boh Foi Toch, Rob de Nijs en Arne Jansen. De overleden Achterhoekse zangeres Gea Rexwinkel krijgt een mooi eerbetoon. Het lied dat ze zong over haar zoon Sem staat op nummer 5 in de Top100.
Verschillende bands en artiesten zetten fans met succes aan tot stemmen. Bowe uit Arnhem, het Achterhoekse THT, Phaedra Kwant uit Rozendaal en bijvoorbeeld Wilco Stronks uit Apeldoorn staan in de lijst.
Zaterdag van 07.00 tot 19.00 uur staat Radio Gelderland in het teken van de Gelderse muziek. Jan Manschot, mede-oprichter van Normaal , is tussen 10 en 11 te gast in de uitzending op Radio Gelderland. Jan praat uitgebreid over zijn muzikale carrière. Daarna ontvangt presentator Rob Kleijs ook nog Ronnie Tober, Saskia & Serge en Jacques Herb.