Nieuws

Inbraak in café Wijchen na brand

Inbraak in café Wijchen na brand
'Dit is de bonus', verzucht Gina Boschman cynisch.
WIJCHEN - 'Dit is de bonus', verzucht Gina Boschman cynisch.
Mede-eigenaar en echtgenoot Vincent is donderdagmiddag druk met de aangifte van een inbraak. Nadat een brand bij de buren eerder deze week voor schade zorgde aan hun café 't Klôster, is er in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken in de zaak.
Onbekenden hebben twee gegraveerde ruiten ingegooid en een laptop, beamer en drank meegenomen. 'Maar de schade die ze daarbij hebben aangericht is meer dan wat ze meenamen', zegt de eigenaresse. Twee gokautomaten zijn opengebroken en een muurtje is vernield bij het losbreken van een overigens lege sigarettenautomaat.

Voorlopig nog dicht

Het is voor de uitbaters nu wachten op de verzekeringsinstanties voordat ze kunnen beginnen met het herstellen van de schade van zowel de brand maandag, als de inbraak. Roetschade aan de muren schoonmaken, kapotte ruiten herstellen en kozijnen moeten worden overgeschilderd. Het café blijft sowieso deze week nog gesloten en misschien ook nog volgende week. De politie is momenteel bezig met een buurtonderzoek om te kijken of er iemand is die meer informatie heeft over de inbraak.

Brand eerder deze week

De brand maandagnacht trof vooral het wokrestaurant Asian Garden aan de Graafseweg. De keuken en het magazijn zijn verwoest. Maar ook het naastgelegen zalencentrum De Markies bleef niet gespaard. De kleine en grote zaal zijn onbruikbaar geworden. Een geplande koffietafel voor 300 personen kon dinsdagmiddag niet doorgaan. De brand brak na sluitingstijd uit. Er was niemand meer aanwezig in het restaurant. Tot in de ochtend werd er nageblust.