Nieuws

Edo Ophof wordt technisch directeur NEC

Edo Ophof wordt technisch directeur NEC
Edo Ophof wordt de nieuwe technisch directeur van NEC.Dat gaat de Nijmeegse club één dezer dagen officieel bekendmaken.
NIJMEGEN - Edo Ophof wordt de nieuwe technisch directeur van NEC.Dat gaat de Nijmeegse club één dezer dagen officieel bekendmaken.
Ophof vervulde de functie al tijdelijk, maar trad terug toen Carlos Aalbers zijn rentree zou maken. Maar diens contract werd al enkele dagen later beëindigd.
Probleem voor Ophof was het feit dat hij zelf ook een metaalbedrijf in Rhenen heeft en dat er duidelijke afspraken moesten worden gemaakt over het samengaan met de functie van technisch directeur bij NEC. Ook is er gesproken over de combinatiefunctie van technisch en algemeen directeur bij de huidige hekkensluiter in de eredivisie.
Ophof viel in zijn interim-periode als technisch directeur op door zijn daadkrachtige optreden. Zo zette hij Alex Pastoor en diens assistent Robert Molenaar op non-actief en stelde hij vervolgens Anton Janssen aan als nieuwe hoofdtrainer. Verder haalde Ophof in samenwerking met de investeerders Jakob Jantscher, Samuel Stefánik en Marnick Vermijl naar Nijmegen.
Nadat hij stopte, keerde hij ook niet terug in de Raad van Commissarissen. 'Dat was al zo afgesproken. Je moet ook niet je eigen vlees gaan keuren', liet Ophof toen weten, wat al een vingerwijzing was naar de directiefunctie die hij zou gaan vervullen.