Nieuws

Peter Bosz cynisch naar KNVB

Peter Bosz cynisch naar KNVB
Peter Bosz vond dat er woensdag niet gevoetbald had moeten worden op het dramatisch slechte veld in Den Haag.
DEN HAAG - Peter Bosz vond dat er woensdag niet gevoetbald had moeten worden op het dramatisch slechte veld in Den Haag.
Vitesse verloor met 2-1 en trainer Bosz toonde zich na aflooop cynisch naar de KNVB. 'Iedereen heeft nu netjes acht wedstrijden gespeeld. Dat staat mooi. Er moest gespeeld worden. De scheidsrechter vond het veld vlak', sprak Bosz geïrriteerd.
'Maar dit was gewoon levensgevaarlijk voor de spelers. We waren compleet verrast toen we hier aankwamen. Overal zaten gaten in het veld. Er lag zacht, mul zand op. Net drijfzand. De bal sprong alle kanten op. Het enige wat je kon doel was hoge ballen spelen. En ADO ging met die omstandigheden het beste om. Dus dat we hier verliezen ligt wel gewoon aan onszelf', oordeelde Bosz.
Na de Radio en TV-interviews in de catacomben moest Bosz ook nog de gebruikelijke persconferentie geven aan de schrijvende pers. Bosz was zeer kortaf. 'ADO ging het beter met de omstandigheden om. Gefeliciteerd met de overwinning.'
Vitesse verzuimde dus om koploper te worden in de eredivisie en leed in Den Haag zijn tweede nederlaag van het seizoen. Zondag speelt Vitesse een thuiswedstrijd tegen Feyenoord.