Nieuws

Harderwijk niet ongerust over Volkert van der G.

Harderwijk niet ongerust over Volkert van der G.
De gemeente Harderwijk is niet ongerust over het mogelijke proefverlof van Harderwijker Volkert van der G., de moordenaar van Pim Fortuyn.
HARDERWIJK - De gemeente Harderwijk is niet ongerust over het mogelijke proefverlof van Harderwijker Volkert van der G., de moordenaar van Pim Fortuyn.
Dat stelt burgemeester Harm-Jan van Schaik.

'Geen link met Harderwijk'

'Wij zijn geïnformeerd dat de Raad voor Strafrechtstoepassing met deze uitspraak zou komen, zodat we niet verrast zouden worden. Wij zien geen link met Harderwijk op dit moment, ook niet met betrekking tot het proefverlof, vertelt Van Schaik.

'Niet gebeld door inwoners'

'Staatssecretaris Teeven moet daar nog een beslissing over nemen, wij hebben dus geen idee of het doorgaat en dan waar dat zou plaatsvinden, dat is allemaal onbekend bij ons op dit moment. Wij zijn niet gebeld door inwoners, we hebben geen signaal dat mensen zich zorgen maken.'
'Vanaf het moment dat Volkert opgepakt en in de gevangenis is gegaan, houden wij rekening met het feit dat hij ooit vrijkomt. Maar of hij weer terugkomt naar Harderwijk is bij ons onbekend op dit moment, daar hebben wij geen signalen over', aldus de burgemeester van Harderwijk.
Foto: burgemeester Harm-Jan van Schaik van Harderwijk