Nieuws

Merab Jordania verwacht veel van Vitesse

Merab Jordania verwacht veel van Vitesse
Erg spraakzaam was Vitesse-eigenaar Merab Jordania dinsdag niet tijdens een oefenduel van de beloften, maar duidelijk werd wel dat de verwachtingen van de Georgiër ook dit seizoen hoog zijn.
ARNHEM - Erg spraakzaam was Vitesse-eigenaar Merab Jordania dinsdag niet tijdens een oefenduel van de beloften, maar duidelijk werd wel dat de verwachtingen van de Georgiër ook dit seizoen hoog zijn.
Ook zijn ambities, om met de Arnhemse club kampioen te worden, blijven recht overeind.

Jordania niet verrast over hoge klassering

Zeker nu dit seizoen geen enkele club boven de rest lijkt uit te stijgen, zou Vitesse wel eens serieus kunnen meedoen volgens Jordania. 'Alles is mogelijk. Natuurlijk is het doel weer Europees voetbal halen, misschien zelfs meer', doelt Jordania op Champions League voetbal. 'Nee, ik ben niet verrast dat we nu koploper kunnen worden. Hier werken we iedere dag hard aan. Morgen ben ik er natuurlijk bij. Ja, we kunnen met Vitesse zelfs kampioen worden. Waarom niet?'
Opvallend is dat de nieuwe algemeen directeur Joost de Wit en ook trainer Peter Bosz dit seizoen geen doelstelling wilden uitspreken. 'We willen ons niet vastpinnen op een positie op de ranglijst', sprak De Wit enkele weken geleden. Ook Bosz ziet in het formeren van een doelstelling geen toegevoegde waarde voor Vitesse. 

Geen mening over Reis

Duidelijk werd dinsdagmiddag verder dat Jordania en zijn rechterhand Erwin Kasakowski erg te spreken zijn over het aantrekkelijke voetbal dat Vitesse tot nu toe speelt onder Bosz. Het duo bezocht de training van het eerste, maar hield het na een half uur voor gezien. Jordania en Kasakowski bekeken eerder op de dag wel de hele wedstrijd die de beloften op Papendal speelden tegen FC Eindhoven (5-0). Over de ongeïnspireerd spelende Jonathan Reis, die onlangs uit de eerste selectie werd gezet, wilde Jordania niets kwijt. 'Dat is aan Peter Bosz.'