Nieuws

Allach: twijfel bij keuze voor Vitesse

ARNHEM - Mohammed Allach is begonnen als technisch directeur bij Vitesse.
Op zijn eerste werkdag maakte hij al kennis met veel mensen binnen Vitesse.

Van Gaal

Voor zijn nieuwe functie zegde hij zijn baan bij de KNVB op. "Het was echt twijfelen, want ik kon een WK gaan meemaken. En dat is niet niks natuurlijk. Ik was zeker niet klaar met Louis van Gaal, een ongelooflijk boeiende man en een echte professional. Wij hadden een goede, warme en inhoudelijke relatie."

Financial Fairplay

Toch koos Allach dus voor Vitesse. "De uitdagingen bij Vitesse leken me toch wat aantrekkelijker, zeker nu we beperkt zijn door Financial Fairplay. Maar die regels vind ik op zich hartstikke goed. We weten nu het kader waarbinnen we kunnen functioneren. Dit complex hier maakt veel indruk, qua faciliteiten is het echt van een bijzonder hoog niveau. Maar uiteindelijk gaat het om de inhoud. Eén van mijn prioriteiten wordt dan ook het opleiden van eigen jeugd."

Jordania

Voor bemoeienis van clubbaas Merab Jordania is Allach absoluuut niet bevreesd. "In het voortraject is er al contact geweest en dat gaat nu geïntensiveerd worden. Des te meer mensen voetbal vanuit een vorm van passie beleven, des te heerlijker ik het vind."

Koploper

De technisch directeur kan op zijn tweede werkdag met Vitesse al koploper worden als wordt gewonnen van ADO Den Haag. "Dat is dan natuurlijk wel een momentopname. De competitie is dan net begonnen, dan moeten we nog niet teveel met de stand op de ranglijst bezig zijn. We zijn met een proces bezig. Maar het ziet er op dit moment heel goed uit, dus complimenten voor de staf."