Nieuws

Internationaal bezoek voor fietsroute langs Rijn

TOLKAMER - Het is een van de meeste geliefde fietsroutes in Europa, de Rijnfietsroute die van Zwitserland naar Nederland voert.
Vertegenwoordigers uit vijf landen kwamen dinsdag naar Gelderland om een gedeelte van de route te fietsen.
Ze stapten op in Tolkamer, gingen met het fietspontje naar Millingen aan de Rijn en gingen wandelen in Kekerdom. De deelnemers zijn twee dagen bij elkaar in het Duitse Kleve om de resultaten van de fietsroute te bespreken en te kijken naar nieuwe ontwikkelingen.

Nieuwe ontwikkelingen

Er wordt onder meer gesproken over de vraag of de routeboekjes nog in druk moeten verschijnen of dat er meer behoefte is aan een applicatie voor op de smartphone? Verder wordt de website uitgebreid en wordt onderzoek gedaan naar de behoefte voor oplaadpunten voor elektrische fietsen.

Rijnfietsroute

De route is bedoeld om het toerisme langs de Rijn te stimuleren. Daar profiteren onder meer fietsverhuurders en horeca van. De route begint bij de bron van de rivier in Zwitserland en loopt dan door naar Rotterdam. Voor Arnhem is een centrale rol weggelegd als eind- en startpunt van twee etappes. De route telt in totaal zeven etappes. Inmiddels is de route uitgegroeid tot een van de meest geliefde van Europa en staat in de top 10.

ECF-keurmerk

De organisatie is er trots op dat de Rijnfietsroute als eerste Europese fietsroute volgens ECF- kwaliteitsnormen is gecertificeerd. Dat betekent dat organisaties in meer dan 40 landen het er over eens zijn dat de Rijnfietsroute de moeite waard is.
Foto: rijnfietsroute.eu