Nieuws

Restaurant Beek blij met doorstart busbedrijf Oad

Restaurant Beek blij met doorstart busbedrijf Oad
Restaurant 't Heuveltje in Beek is verheugd met de doorstart van het busbedrijf van Oad.
BEEK - Restaurant 't Heuveltje in Beek is verheugd met de doorstart van het busbedrijf van Oad.
Eigenaar Kees Rosendaal heeft nauw contact met de directeur van Oad en goede hoop dat zijn restaurant een prominente rol zal blijven vervullen voor het busbedrijf.
Het restaurant is al 32 jaar partner van Oad en behoorlijk afhankelijk van de klanten van de reisondernemer. 'En natuurlijk ben ik ook vooral blij voor de 200 medewerkers die hun baan niet verliezen', zegt Rosendaal.

200 werknemers behouden hun baan

Het busbedrijf van de failliete reisorganisatie Oad maakte zondagavond bekend een doorstart te maken. Dat betekent dat de ongeveer 200 werknemers van het busbedrijf hun werk kunnen behouden. Daarnaast is duidelijk dat de busactiviteiten van Oad behouden blijven. Wel zullen er organisatorisch wijzigingen plaatsvinden.
Voormalig directeur Frans Schuitemaker denkt door de doorstart 'zo snel mogelijk ook alle geplande meerdaagse busreizen weer te kunnen uitvoeren'. Het busbedrijf was één van de onderdelen van de Oad Groep die tot aan het faillissement een positief rendement behaalde.  

Ook doorstart SCR-Cultuurvakanties

Zondagavond maakte Oad bekend dat ook Oad-dochter SRC-Cultuurvakanties een doorstart maakt. De Groningse specialist in culturele vakanties is daarmee het tweede onderdeel van de Oad Groep dat wordt voortgezet. Ten aanzien van de andere onderdelen van de Oad Groep laat curator Stekelenburg weten nog in gesprek te zijn 'met een aantal partijen'. Het is dus nog niet duidelijk wat er met de 18 Gelderse reisbureaus van Globe gebeurt.