Nieuws

Derby was laatste thuiszege voor NEC

Derby was laatste thuiszege voor NEC
NEC speelt zondagmiddag  de derby thuis tegen Vitesse.
NIJMEGEN - NEC speelt zondagmiddag  de derby thuis tegen Vitesse.
De laatste thuiszege van de Nijmegenaren was bijna acht maanden geleden, ook thuis tegen de aartsrivaal uit Arnhem. Daarna wist NEC in de eigen Goffert tien wedstrijden niet meer te winnen. Zeven van die wedstrijden werden verloren.

Laatste derby

NEC won op 3 februari van dit jaar met 2-1 van Vitesse. Rémy Amieux opende de score. Mike Havenaar bracht Vitesse op 1-1 en het winnende doelpunt was van de toen debuterende Ruud Boymans.

Ommekeer

De Nijmeegse hekkensluiter greep de thuiswedstrijd tegen Vitesse in het verleden vaak aan voor een ommekeer. In 2000 verkeerde NEC in acuut degradatiegevaar en leverde een 1-0 thuiszege op Vitesse weer wat lucht op. Het doelpunt werd toen gemaakt door de huidige assistent-trainer Jack de Gier. In 2002 kende NEC een zwakke reeks, die met een 2-0 zege op Vitesse ten einde kwam. Uiteindelijk werden de Nijmegenaren dat seizoen zelfs vijfde, de hoogste klassering ooit in de historie. Begin 2010 stond NEC op de 17e plaats en was er ook maanden niet gewonnen, toen in De Goffert Vitesse met 2-1 werd verslagen.

Eén zege Vitesse in vijftien jaar

Vitesse heeft over het algemeen maar weinig succes in Nijmegen voor de competitie. In de laatste vijftien jaar wonnen de Arnhemmers maar één keer in De Goffert. In 2011 werd het 0-1 door een doelpunt van Giorgi Chanturia. In 2005 en 2010 werd het gelijk in de derby en verder won NEC alle thuiswedstrijden tegen Vitesse. De grootste overwinning was in 2000. Het werd toen 4-1 met drie doelpunten van Gorgi Hristov.