Nieuws

Gemeentebelangen uit coalitie Renkum

Gemeentebelangen uit coalitie Renkum
Gemeentebelangen in Renkum is uit de coalitie gestapt.
RENKUM - Gemeentebelangen in Renkum is uit de coalitie gestapt.
De partij heeft geen vertrouwen meer in de coalitiepartners VVD, PvdA en CDA.
De directe aanleiding is volgens de partij het ondoorzichtige proces rond het dossier over multifunctioneel centrum MFC 3b4. GemeenteBelangen zegt dat VVD, PvdA en CDA buiten medeweten van GemeenteBelangen diverse keren met de wethouders hebben overlegd. GemeenteBelangen heeft zelf geen wethouder in het college. Volgens fractievoorzitter Hermine van den Berg is er in Renkum totaal geen sprake van dualisme.

Dossier vertrouwelijk

Verder vindt de partij het niet kunnen dat het dossier vertrouwelijk wordt gehouden. GemeenteBelangen mocht naar eigen zeggen inwoners niet vertellen waarom ze precies tegen het 'megalomane plan' is. GemeenteBelangen mocht de onderbouwing van het standpunt niet met hen delen, zegt Van den Berg.
In de oorspronkelijke plannen uit 2009 was er volgens Van den Berg onder meer sprake van dat een zwembad, een sporthal, de bibliotheek, kinderopvang en welzijnswerk bij elkaar zouden komen. Intussen wordt uitgegaan van een wat kleiner project.
Of het multifunctioneel centrum er komt, is onzeker. Volgens GemeenteBelangen doet het college geen voorstel. 'Het legt het probleem bij de gemeenteraad neer (of terug) en de slechte toestand van de huidige gebouwen verslechtert verder.'

Coalitie kan door

De coalitie van VVD, PvdA en CDA kan met 12 van de 23 zetels door. GemeenteBelangen zegt tot de raadsverkiezingen, maart volgend jaar, een eigen koers te varen.